Kijk mee | Promotieonderzoek V-PWR, over hulphonden en veteranen met PTSS

25 April 2022 09:44

Hulphonden worden al jaren ingezet bij veteranen met PTSS. Echter, tot nu toe ontbrak het wetenschappelijk bewijs dat de inzet van hulphonden een positief effect heeft op de mentale gesteldheid van de veteranen. Het promotieonderzoek V-PWR 1.0 onderzocht het effect van de interactie tussen hulphond en veteraan.

Wat blijkt? Dankzij hun hulphond kunnen veteranen substantieel beter omgaan met hun PTSS-symptomen. Ze voelden zich beter, hadden minder nachtmerries, sliepen beter en hadden minder klinische symptomen.


Dankzij de steun van onze partners en donateurs, onderzocht Emmy van Houtert de interactie tussen hulphonden invloed van hulphonden op de symptomen van PTSS. Ook bekeek ze het effect van het assistentiewerk op de honden zelf. Op dinsdag, 26 april, van 12.15 – 13.15 uur gaat Emmy haar onderzoek tijdens haar promotie verdedigen. Je bent van harte uitgenodigd de plechtigheid online te volgen, dat kan via deze link

Het V-PWR project is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze bijdragen van het Karel Doorman Fonds, Royal Canin, Triodos Foundation, het K.F. Hein fonds, het Utrecht Universiteitsfonds en vele betrokken donateurs.

Wij willen alle partners en donateurs bedanken voor de steun. Samen maken we het verschil voor veteranen met PTSS!