Karel Doorman Fonds en anonieme gever maken voortzetting onderzoekslijn V-PWR mogelijk

28 April 2022 11:00

Dankzij de steun van het Karel Doorman Fonds en een anonieme gever, kan de V-PWR onderzoekslijn ook de komende jaren voortgezet gaan worden. Het onderzoeksproject V-PWR 2.0 richt zich op het inzichtelijk krijgen van de lange termijn effecten van de interactie tussen hond en veteraan. PTSS is namelijk een aandoening die de veteraan voor de rest van zijn leven gaat beïnvloeden. De relatie tussen hulphond en veteraan betekent dan ook vaak een band voor het leven.


Maar dan ontstaat de vraag wat er gebeurt op het moment dat een hulphond ‘met pensioen gaat’, en wordt opgevolgd door een andere, jongere hond. Hoe reageert de veteraan hierop, en wat betekent dit voor de hond? Daarnaast blijkt uit gesprekken met veteranen en hun familieleden dat de hulphond ook belangrijk kan zijn voor de familieleden. In V-PWR 2.0 zal ook deze dimensie in kaart worden gebracht.

"Het is indrukwekkend hoe dieren de PTSS klachten kunnen verminderen. Mensen krijgen hun leven weer terug. Dat gunt het KDF iedereen met PTSS. Daarom steunt het KDF diverse onderzoeken op dat gebied." Karel Doorman Fonds

Wij willen het Karel Doorman Fonds, de anonieme gever enorm bedanken voor de steun.