Hoe teken je een route op dierenroute.nl


 

Zo teken je een route op dierenroutes.nl

Kilometer voor kilometer wandelen, hardlopen en fietsen we kanker klein.  

 

Zoom in op de locatie waar jij een dierenroute wil maken.

 

Klik op het gekozen startpunt en er verschijnt een geel dierenpootje als beginpunt van jouw route.

 

De kaart werkt als volgt: rode stippellijnen zijn wandelpaden, blauwe stippellijnen zijn fietspaden, autowegen zijn de witte paden.

 

De groene plusjes geven aan welke richting je op kan, klik op de groene plusjes om je route te vervolgen. Je kan ook verderop in de kaart klikken, dan wordt de snelste route naar deze plek weergegeven. De gele lijn geeft de door jou gekozen route aan.

 

Heb je geen plusjes meer op jouw route of maakt de route een omweg? Dat komt waarschijnlijk omdat je op een plek bent waar autowegen zijn en je dus niet veilig kan lopen of fietsen. Ga terug en zoek naar rode en blauwe stippellijnen.

 

Ben je klaar? Leuk! Klik op ‘download’. De route wordt gedownload en wordt automatisch opgeslagen als GPX bestand onder de bestandsnaam ‘route’. Als je meerdere routes gaat maken kan het handig zijn om voordat je hem gaat openen in GPX viewer iedere route een eigen naam te geven. De GPX viewer accepteert namelijk niet twee bestanden met dezelfde naam.

  Heel veel plezier met jouw route en vergeet natuurlijk niet jouw route te delen door tijdens het lopen Strava of een andere activiteitentracker aan te zetten. Heb je een actie aangemaakt, koppel Strava dan aan jouw actie-account. (Kijk hier hoe je dat doet.)